vineri, iulie 15

Premiera film: HARRY POTTER: THE DEATHLY HALLOWS - partea a 2-a

L'am vazut cum s'a transformat din micul orfan de 11 ani, trist si neinteles, in cel mai bun vrajitor de la Scoala Howarts. L'am vazut crecand, maturizandu'se, invatand noi vraji, luptand cu raufacatori si vrajitori ai magiei negre. Iar acum, povestea lui Harry Potter ajunge la final, in cea de'a doua parte a ultimului film din seria ''Harry Potter'', ''The Deathly Hallows - Part 2''.
In sfarsit, Harry are ocazia de a razbuna moartea parintilor sai, ucisi de Lordul Voldemort pe vremea cand micul vrajitor avea numai un an. In ultima sa aventura, Harry Potter si prietenii sai, Hermione si Ron, parasesc scoala Hogwarts pentru a indeplini ultima misiune data de profesorul Dumbledore: sa gaseasca si sa distruga Talismanele Mortii, apoi sa il gaseasca si sa il ucida pe Lordul Intunericului. Acum are loc batalia finala, iar miza nu a fost niciodata mai mare decat in acest razboi din care nu poate iesi decat invingator binele sau raul, Harry Potter sau Lordul Voldemort. Pentru ca nu numai Harry il vaneaza pe lord, ci si invers.
Dusmanul de moarte al vrajitorului nu se va opri pana nu va scapa definitiv de elevul cel mai bun al Hogwarts-ului. In aceasta lupta, nimeni nu este in siguranta, iar Harry Potter va fi nevoit sa sacrifice ceva pretios pentru el.
Alaturi de Harry, Hermione si Ron, in poveste sunt implicate alte personaje vechi si noi: Bellatrix Lestrange (intrepetata de Helena Bonham Carter) - prima femeie din ordinul Death Eater si o fidela prietena a lui Voldemort; Ollivander - un mester care produce baghete magice si care este rapit de Death Eater-i; Rubeus Hagrid - Prietenul gigant al lui Harry si fost profesor la Hogwarts; Lucius Malfoy - tatal lui Drasco Malfoy si Remus Lupin - membru al Ordinului Phoenix si fost profesor la Hogwarts.
Partea a 2-a din ''The Deathly Hallows'' a fost filmata concomitent cu primul film, in perioada 19 februarie 2009 - 12 iunie 2010, epilogul filmului fiind filmat din nou in decembrie 2010. Regizorul David Yates, care a lucrat pentru ultimele 4 filme din seria ''Harry Potter'', descrie ultima parte drept ''colorata si fantastica'', asemanund'o cu o opera uriasa cu confruntari epice.
Coloana sonora a filmului este realizata de compozitorul francez Alexandre Desplat, care a fost nominalizat pana acum la 5 Globuri de Aur si la 5 premii BAFTA, castigand in 2006 un Glob de Aur pentru coloana sonora a filmului ''The Painted Veil''. Desplat a inceput sa compuna muzica pentru ''Deathly Hallows Part 2'' la inceputul anului 2011, iar inregistrarile au avut loc la studiourile Abbey Road, impreuna cu orchestratorul Conrad Pope si Orchestra Simfonica din Londra.

Iata aici si trailer'ul:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu