vineri, ianuarie 7

Happy Birthday! Nicolas Cage

Nicolas Cage s'a nascut pe data de 7 Ianuarie 1964, in Califoania, S.U.A. Numele sau adevarat este Nicolas Kim Coppola.




In 1987 a jucat in comadia ''Moonstruck'' impreuna cu Cher.
In 2006, Nicolas Cage a declarat, la un festival inernational de film din Bahamas, ca ''am facut foarte multe filme deja si simt ca ar trebui sa explorez si alte oportunitati fie ele o pasiune catre scris sau alte pasiune care le voi gasi pe parcurs."
In 2009, a jucat in filmul ''Knowing'', unde a interpretat rolul unui profesor care studia continutul unei capsule care a fost ingropata timp de 50 de ani. Pe o bucata de hartie care pare sa contina numere aleatorii descopera secvente care arata locul, data si numarul de morti in toate catastrofele din ultimii 50 de ani. Totodata descopera ca sunt 3 care nu au avut loc si ultima insemnand sfarsitul lumii.
Tot in 2009, joaca rolul unui politist corupt incurcat in jocuri de noroc, trafic de droguri si probleme cu alcoolul, in filmul ''Bad Lieutenant: Port of Call New Orleans''.
Nicolas Cage a castigat si un premiu Oscar pentru ''Cel Mai Bun Actor'' in filmul ''Leaving Las Vegas'', unde a jucat rolul unui alcoolic sinucigas.
In 20 de ani, a filmat peste 40 de filme, a castigat un premiu Oscar si a filmat o parte a filmului Ghost Rider: Spirit of Vengeance'' in Romania. Asta da om implinit. Bravo! Jos Palaria!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu