luni, iunie 28

Masuri ANTI - CRIZA

Dupa cum stiati deja, tara noastra dulce, Romania, este strabatuta de o criza economica. Aceasta criza s'a ''instalat'' pe meleagurile romanesti in vara anului 2008, mai exact in august. De atunci, s'au schimbat multe: lumea a inceput sa ''mai stranga cureaua'', sa nu mai cumpere multe lucruri nefolositoare, omul nu si'a mai cumparat imbracaminte si incaltaminte foarte scumpa, foarte, foarte, foarte multe persoane au intrat in somaj, ramanind fara un loc de munca stabil.

La sfarsitul anului trecut, au avut loc alegerile parlamentare. La functia de presedinte si de prim-ministru, populatia tarii l'a votat pe Traian Basescu, respectiv Emil Boc. De atunci, lucrurile au luat o intorsatura imensa...Emil Boc, vazand in ce stare sunt romanii, economic vorbind, a hotarat scaderea salariilor cu 25% si pensiilor cu 15%. Din fericire pentru pensionari, legea conform careiea trebuia taiata si bucatica de paine de la gura lor ( metaforic vorbind, ma refer la pensii ) nu a intrat in viguare intrucat legea a fost votata ca fiind NECONSTITUTIONALA.
Ca urmare a acestei legi cu scaderea salariilor cu 25% profesorii au intrat in greva, sute de mii de oameni au iesit pe strazi sa se revolte, mai ales in fata Guvernului. Pe criza asta, au mai venit si cu cadouri pentru Guvern, cum ar fi un cosciug pe care scria ''Guvern''.

De curand, stand in pat, uitandu'ma la stiri si ramanand stupefiat de stirile pe care le vedeam, am vazut titlu mare: ''Marirea T.V.A.- ului de la 19% la 24%''. ULUITOR!!! Pe o asemenea criza economica, mai maresti si T.V.A.- ul. Aceasta masura a fost tot idee stralucita a domnului prim-ministru Emil Boc ( cine l'a ales nu stiu, dar pariez ca acum regreta ca l'a ales ). Toata lumea are ceva cu domnul Emil Boc, chiar si eu, pentru ca nu consider ca marirea T.V.A-ului cu 5 procente nu este o masura anti-criza.
Dupa ce am vazut stirea cu T.V.A.-ul, foarte suparat, am tot schimbat canalele pana ce am ajuns pe un alt post, din pacate tot de stiri, unde i se lua un interviu unui domn. Domnul, cam furios, a spus:
''- Sa'i de'a domnul Videanu lu' Boc un hotel sa'l conduca. Si Elenei Udrea sa'i de'a. Sa vedeti daca rezista mai mult de o saptamana sa conduca.''

Dupa toate aceste cuvinte care, dupa hotarele romane, aduc ''laude'' poporului nostru, am cateva legi pe care as dori ca domnul Boc sa le puna in practica daca o sa auda vreodata de ele:

1. Scaderea salariilor parlamentarilor si guvernantilor cu 30%, care vor ajunge in sectorul sanitar.

2.Scaderea T.V.A.- ului de la 24% la 15%.

3. ( asta ar fi mai mult o problema decat o lege ) Sa ne axam mai mult pe ce se intampla acum in tara si anume pe cresterea accelerata a raurilor si fluviilor ce inunda tot in cale si sa'i lasam dracu' de bani macar pentru o luna pana trec aceste inundatii, care au lasat, lasa si vor lasa multa lume pe drumuri.

Pe blog se vor face doua sondaje cu urmatoarele titluri:
  • ''Credeti ca marirea T.V.A- ului cu 5% este o masura anti-criza?''
  • ''Peste cati ani credeti ca vom iesi din criza?''

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu