miercuri, aprilie 23

"Cei mai buni prieteni"

Cu totii avem prieteni cu care vorbim despre diverse lucruri, iesim la un suc, facem glume, radem, dar putini dintre ei sunt cei care ne cunoac cu adevarat, care ne cunoac si cea mai adanca pata de amaraciune de pe suflet. Ei sunt numiti "cei mai buni prieteni".

De-a lungul a liceului (deocamdata 3 ani, sunt in clasa a 11-a), am realizat ca esti 3 tipuri de prieteni:
1. Prietenii/colegii cu care glumesti si barfesti prin pauze, despre care nu stii prea multe lucruri. La randul lor, nici ei nu te cunosc prea bine.
2. Prietenii care te intelegi foarte bine si care te cunosc in mare parte, dar care au momente (dese) in care te lasa balta sau nu iti raspund la mesaje pe Facebook, desi observi ca acea persoana a vazut mesajul, care la scoala abia daca te baga in seama si pe internet iti spune tot si cu care mai iesi din cand in cand la o plimbare.
3. Adevaratii "Cei mai buni prieteni", care nici macar nu sunt cu tine in clasa sau liceu.

Persoane din ultima categorie sunt cele care te cunosc complet, de la A la Z, avand posibilitatea sa scrie o carte despre tine si despre care, la randul tau, stii tot despre ele si viata lor. Chiar daca nu vorbesti cu ele in fiecare zi si va vedeti odata pe luna, stii ca sunt mereu acolo pentru tine cand ai nevoie de un sfat, de o imbarbatare sau de un umar pe care sa plangi. Bine inteles, mai apar si mici divergente, dar ele trec de la sine. Si orice s-ar intampla, ai certitudinea ca insemni pentru ele exact ceea ce inseamna ele pentru tine si ca nu te vor inlocui niciodata.

In lumea actuala, prietenii vin usor si pleaca si mai usor. Din clipa in clipa, te poti trezi lasat balta, tradat, dezamagit sau sfasiat. Sunt persoane care nu ai putea crede ca te vor lasa vreodata (in cele mai multe cazuri, se intampla contrariul) si persoane cu care te imprietenesti spontan si cu care legi cele mai reziste prietenii pe care le vei avea vreodata!

Pentru a incheia acest sir de cuvinte, poate pentru unii nesemnificativ, va pot spune ca au existat multe batalii date in sufletul meu in ceea ce priveste prietenii. Unii au venit, au stat si au plecat, altii au venit, stau si nu vor pleca niciodata!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu